Ghana Dag 7 - Cape Coast & Kakum National Park

Vyn man såg när man gick ut ur vår bungalow
Världens härligaste Bentil!
Kakum National Park. Hängbroarna är 40 meter ovanför marken...
Här satt vi i en hängmatta och bara tog det lugnt
Uppe i en fyr och kollade solnedgången
De här två små bröderna bodde i fyren tillsammans med sin familj. Det är två bilder av alla som jag verkligen blev nöjd med och minns det så tydligt när jag fotade dom! Ljuset var verkligen jättefint och den lite större killen var så glad över att se oss. Den första bilden på den lilla killen hade jag även uppförstorade 100x70 på utställningen. :)
 

Ur min resedagbok 1 november
Herregud vilken dag, haha. Vi började med att gå upp vid 8 ungefär och åt frukost. Kanske inte den bästa frukosten, bröd, marmelad, ägg, ost och skinka. Dock så åt jag bara brödet med smör och ägget, så bra var den frukosten, haha. Men vi fick färskpressad apelsinjuice och det var sååå gott. Efter det så åkte vi till Kakum National Park. En amerikansk tjej som hette Alexandra, som vi träffa på hotellet, följde med också. Det tog ca en timma att ta sig dit och sedan fick vi vänta en ganska bra stund där för att få gå canopy walken. Kostade 40 cedis var också, så det var kanske lite dyrt. Men vi träffade på två svenskar för första gången! De var dock inte så roliga, en äldre man och en lite yngre. Men men, första svenskarna i alla fall! Sedan gick vi först genom regnskogen en liten stund innan vi kom fram till hängbroarna. Det var faktiskt ganska coolt, lite läskigt ibland men kul! Bentil var dock lite feg, haha. Vi hade verkligen fått tjata på honom att han skulle följa med...

Efter det så åkte vi till en restaurang en bit bort och åt mat. Fanns krokodiler precis där också, och vi såg två! En liten unge som de lockade upp med kött och en stor som kom simmandes i vattnet. Maten var i alla fall god, jag fick dock vänta jättelänge på min så alla hade redan hunnit äta färdigt när jag fick min, haha. Sen åkte vi vidare hem mot hotellet. Stannade en kort stund hos Kofis auntie också. Så när vi kom till hotellet så bytte jag och Malva om till bikini och gick ner och badade i havet! Var jätteströmt men kul! Och skönt. Sedan låg vi kvar på stranden en kort stund innan vi gick upp och duschade och gjorde iordning oss. Killarna tog sedan med oss upp till ett light house där vi såg ut över hela Cape Coast och såg solnedgången! Det bodde en familj där och deras barn som vi träffa, två små killar var hur söta som helst. Den lite äldre av dem ropade såklart "bronie" efter oss och följde efter. Hade så gärna velat ta men honom hem, så söt var han! Haha.

När vi kom tillbaka till hotellet så satte vi oss på restaurangen. Jag och Malva delade på en pizza och den var faktiskt god! Sedan satt vi där och pratade. Jag gick iväg några gånger för att prata i telefon, gå till rummet och ta tabletter osv. Sedan märkte jag att när jag kom tillbaka att min plånbok var borta. Jag hade gett den till Malva när jag gått iväg men hon hade den inte längre. Så först gick jag till rummet för att kolla om jag tagit med den dit, men nej. Sen så gick jag, Malva och Bentil till stället där jag pratat i telefon, men där var en inte heller. Där träffade vi en vakt som märkte att vi letade efter något, så han hjälpte oss lite men vi hitta den inte. Sedan kom vi på att det hade kommit en kille till vårt bord och satte sig på armstödet på stolen bredvid Malva, så vi antog att han hade snott den… Så jag ringde mamma, så fick hon spärra bankkortet jag hade där i. Då kom vakten fram till mig igen och fråga om vi hittat den, så jag prata med honom och så gick vi till bordet och berättade vad vi trodde. En till vakt kom och så ropade de fram en kille och fråga om han sett killen som satt sig där, och det hade han. Så de började leta efter honom och efter om och men så hitta de honom! Så de tog med honom till bordet, blev massa drama och flera som la sig i, vi fick massa frågor, ägaren kom och killen bara skyllde ifrån sig. De fanns inte så mycket att göra, men om vi ville så kunde vi ringa polisen så skulle de komma och arrestera honom, men vi valde att inte göra det utan åka till polisen imorgon bitti för att anmäla det så jag kunde få ut försäkringspengar hemma. Så han gick och det blev lite lugnt. Sedan helt plötsligt skickar mamma ett meddelande att en kille ringt pappa och sagt att han har min plånbok?!?! Jag har en lapp där i där mitt namn står och pappas + nummer ifall något händer. Så han sa tydligen att han skulle komma till hotellet och lämna den. Så efter en stund kom det fram en kille och fråga ”Who is Emma?”. Men Kofi och killarna blev lite misstänksamma eftersom han visste exakt vart vi satt, vid vilket bord osv. Så Kofi följde med killen. Och sedan kom han tillbaka med plånboken! Allt var kvar, bankkortet, nyckeln till huset och mina två minneskort, förutom pengarna såklart. Ca 100 cedis, så inte så mycket. Kofi berätta att de sa att de hittat den på gatan, men de tror vi inte på, haha, utan de var säkert i samma gäng som han som tog den. Men det var skönt att få tillbaka den!

Sedan hade vi kul resten av kvällen. Pratade massa, skojade och dansade på DJ-bordet haha!!! Trodde inte det skulle hända, men det var kul. Jag råkade även prata svenska två gånger till killarna utan att tänka på det. Först så skulle jag stava knäpp till Kofi och började säga det på svenska, alltså kåååå. Haha. Sedan när allt med plånboken hände, så pratade jag först med Bentil på engelska, sen på svenska med Malva och när jag vände mig tillbaka till Bentil så fortsatte jag på svenska, haha.

Jag och Malva drog oss tillbaka vid tolv ungefär. Då märkte jag även att min dator hade kraschat totalt och vägrade att starta. Jättekul verkligen… Förstår inte riktigt vad som är problemeeeeet. Så jobbigt. Som tur är så har jag ju säkerhetskopierat allt varje kväll, så jag förlorar inget om datorn är helt paj och hårddisken pajat! Lite av en otursdag idag faktiskt.


2 veckor på högskolan

 
Woopwoop! Nu har jag överlevt 2 veckor på högskolan, whaaa. Förra tisdagen var första dagen och jag var så himla nervös. Men nu har jag klarat av 2 veckor + en nollning som ni ser på bilderna. Och det börjar kännas bättre och bättre för varje dag som går. Vi börjar komma igång lite med arbeten också, så det är skönt. Jag går ju dock inte varje dag i skolan, utan det blir ungefär 2-3 gånger/vecka. Det är ganska skönt tycker jag då jag inte behöver pendla varje dag eller flytta hit! Dock blir det ju mer ansvar med självstudier. :) Och för er som har missat, jag läser Event Management på Campus Varberg! 
 
I onsdags startade nollningen och jag var med då och igår. Jätteroligt verkligen och mitt lags tema var Rockabilly, haha! Det håller på idag också, men då jag inte känner mig så himla kry och är väldigt trött så nöjer jag mig med två dagar istället. Har sovit hos min morbror de här dagarna vilket har varit väldigt skönt också! Så idag åker jag hem. Ska ändå jobba lite i helgen så kan inte vara helt slutkörd. :) Var även med om en läskig sak i onsdagskväll/natt så känner att jag bara vill hem och krama om pojkvännen och familjen.