Ghana Dag 5

Vårt hus i högra hörnet och ca 100 meter bort ligger skolan.
Vi fick rätt så mycket hjälp av en lärare eftersom barnen var så små och inte riktigt förstod vår dialekt.

Ur min resedagbok 30 oktober
Idag vaknade vi upp klockan 8 till ett tomt hus. Gick upp åt frukost, nutellamacka, hehe. Dock så var juicen slut… ;) Vid 9 gick vi bort till skolan igen eftersom vi skulle lära de minsta att borsta tänderna och tvätta händerna. Det gick la bra, haha! Vi vet ju egentligen inte så mycket om det, men vi försöker så gott vi kan. Vi tycker dock synd om en lite kille som börjat stora gråta varenda gång vi kommit dit… Gissar att han är max 2 år, men vi tror att han är rädd för oss verkligen. Känns lite hemskt. Rektorn var lika glad som vanligt och villa ta en bild med oss för att sätta in i sitt album, haha! Så söt! Och en liten kille kom ihåg mitt namn och ba: Auntie Emma!

Efter det så gick vi tillbaka till huset, och här har vi varit sen dess. Vi har lite som en vilodag idag, typ Kofi med även om han måste jobba lite. Men det är skönt! Tror det är den varmaste dagen idag också, solen har varit uppe sedan 8 typ… Så det är ganska skönt att vara inne även om jag älskar solen, haha. Kofi gjorde lunch till oss förut också. Tonfisk, ägg i pepparmajonäs, sallad och tomat på macka. Kanske inte var det godaste, men det gick ner i alla fall haha. Han har ju sagt flera gånger att han är dålig på att laga mat, så det är ju gulligt att han gör det ändå till oss och försöker!

Jag och Malva satt ute på balkongen förut och kollade på blixtrar! De var dock väldigt långt ifrån, men det var coolt! Strömmen har gått lite då och då alla dagar. Anledningen är för att de haft en så dålig regnsäsong, och Ghana får sin el från vattnet.

Ikväll så åkte vi iväg med Kofi, Bentil och deras kompis som jag inte kommer ihåg vad han hette. Vi åkte till Winneba för att äta mat och jag och Malva skulle få testa på en stark sås, haha. Det tog dock typ 1,5 timma innan vi fick maten. Ghananer och tider asså… En stund kan t.ex. vara två timmar. Maten vi fick var i alla fall fisk (med huvud kvar såklart) och Banku som det kallas. Banku är som en deg gjord på majsmjöl! Självklart var det händerna som gällde och inga bestick, haha. Man fick en liten bunke att tvätta händerna i innan i alla fall. Jag tyckte det i alla fall var helt okej gott! Den starka såsen smaka dock ingenting, utan var bara stark. Men den andra såsen tyckte vi inte alls var stark och var god tyckte det vi! Sen märkte vi att det var ketchup, haha. Gick ju inte att se eftersom det var så mörkt... 

Förresten så berättade Kofi att hans mamma, som jobbar på Meet Kate Foundation, berättat att sedan vi varit där så har barnen börjat borsta tänderna två gånger om dagen istället för en! Och att de nu måste köpa mer tandkräm, haha."

För att läsa Malvas inlägg om den här dagen, tryck här! :)


Fråga till dig

Hej Emma.

Måste först börja med att säga att du är jätteduktig.
Jag går också media och du ger mycket inspiration. Jag vet att du för ganska längesedan gjorde ett fotoalbum till dina föräldrar där du och din syster tog om bilder från när ni var små. Jag har nu en liknande uppgift i skolan och skulle så gärna vilja titta på hur dina bilder blev, men hittar inte detta inlägg. Vet du hur jag hittar dem?

MVH

Svar: Hej! Tack så jättemycket! Synd att jag inte såg din kommentar förrän nu, du har nog säkert hunnit göra din uppgift... Jag lyckades inte heller hitta inlägget när jag letade, så kan tyvärr inte länka :( Men något som vi tänkte på var att verkligen göra det så likt som möjligt. Hitta en liknande plats och ha liknande kläder helt enkelt :) Även försöka ha kameran på exakt samma sätt så de allra minsta detaljerna också kommer med och liknar! :) Kram
Emma Johansson

2015-04-22 @ 13:30:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: