Ghana Dag 4

Rektorn på skolan som var hur härlig som helst och jätteglad över att vi var där.
En stor del av vår resa gick ut på att lära barnen hur man borstar tänderna.
Bobikuma Village igen.
Kofi.
Kakaofrukter.
Vi hade en stor publik medan vi fotade, haha. 
En jättehärlig dam vi mötte! Första mötet var dock inte så roligt eftersom hon verkligen knöböjde framför oss eftersom vi var vita.
Ett av Kofis och BFG's projekt där det ska bli en grisfarm.
Övervåningen av huset var där vi bodde tillsammans med tre ghananska killar. På första bilden ser man vår balkong, den till höger!
 
 
Ur min resedagbok 29 oktober
"Oj vilken varm och lång dag! Jag vaknade vid 6.30 av sång och klappande. När jag kikade ut genom fönstret så såg jag massa kvinnor stå nere hos grannen i vita kläder och någon konstig blå mössa. Visade sig att de var någon kyrkgrej där, haha. Gick upp vid 7.30 i alla fall och åt frukost. Vi blir verkligen servade här när killarna är hemma på morgonen! Kofi dukade fram frukost och skar ananas medan Bentil och Ben gjorde scrambled eggs till oss. Så kul verkligen, haha! Dock så är jag ju inte det största fanet av ägg, så det var bara att äta och se glad ut.

Sedan åkte vi till skolan här runt hörnet. Där fick vi träffa en man som var rektorn inne på hans kontor och han berätta att de var väldigt glada och tacksamma över att vi var här. Vi skulle nämligen lära barnen hur man borstar tänderna och tvättar händerna. Och han välsignade oss verkligen och var så glad. Alla barn var i tre grupper. Så de hade ställt upp stolar på deras fotbollsplan, ett bord och ett litet bord där man kunde tvätta händerna. Så vi undervisade för två grupper idag (ska undervisa den sista imorgon) och det ju lite svårt. Vi hade en lärare med oss som översatte lite eftersom det är svårt att förstå vår engelska. Men alla verkade nöjda så det var bra! Var dock så himla varmt eftersom vi stod i stekande sol så svetten bara rann. Har en väldigt trevlig bränna nu…

De har verkligen pli på alla barn och de gör som dem säger. När någon gör något bra, typ svarar rätt på en fråga så klappar de på ett speciellt sätt, vilket var kul. De fortsatte också att kalla oss Auntie Emma och Auntie Malva, haha. Och läraren välsignade oss verkligen för att vi var där och tackade Gud, så jaaa, haha… Och barnen var lika gulliga som vanligt! Idag kom det fram några mindre och fråga vad jag hette och berättade vad de hette, så gulliga så jag dör.

Efter vi varit där så åkte vi med Kofi till byggställen vi varit på och sedan åkte vi till den lilla byn igen. Där fick vi först gå till ett ställe där de höll på att fixa med kakaofrukterna. Alla barn följde verkligen efter. Sedan gick vi tillbaka och så kom barn från en annan liten by. Så då lärde vi dem att borsta tänderna! Dock så är de inte lika bra på engelska, så Kofi skötte snacket istället och det gick bra. Sedan delade vi ut tandborstarna och tandkrämen från Folktandvården. De blev jätteglada och vi delade ut skolmaterial också. Så alla fick varsitt skrivblock, en blyertspenna och en bläckpenna. Kom fram en äldre kvinna och tog i hand och hälsade. Hon neg så mycket att hon satte sig på huk typ, tydligen för att visa att vi var bättre än henne…

Det sista vi gjorde innan vi åkte hem var att åka till grisfarmen en snabbis. Vi satt kvar i bilen med Kofi gick dit, men helt plötsligt kom det en man och försökte prata med oss. Tillslut förstod vi vad han ville, att vi skulle ta kort! Så då hoppade vi ut ur bilen och tog kort när de stod där med sina spadar och posade, haha."
 
 
För att läsa Malvas inlägg om den här dagen, tryck här! :)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: