Ghana Dag 6 - Faith Needy Home

Standardfrukosten.
Allt vi gav till barnhemmet.
Tandborstarna är sponsrade av MySmile.se
Blomman jag fick av de söta tjejerna!
 
Ur min resedagbok 31 oktober 2014
Sov verkligen jättedåligt i natt, haha. För det första så somnade jag jättehungrig. Sedan så går ju strömmen då och då, så klockan 2 gick strömmen och fläkten stängdes av. Så jag vaknade av det men lyckades somna om trots värmen och vid 4 kom strömmen tillbaka och jag vaknade. Det blixtrade massa ute och jag hörde massa folk. Undrar verkligen vad de gör uppe mitt i natten? Vi gick upp vid 8 i alla fall. Sa god morgon till städerskan som vanligt och gjorde frukost. Kofi (tror jag) hade förberett ananas till oss som stod på bordet! Så gulligt. Sedan efter det så fixade vi lite sponsorgrejer. Angela kikade in och ville säga hej också, så himla gullig hon med! Sedan vid 11, tror jag, så kom Kofi och hämtade oss så åkte vi till ett barnhem som hette Faith Needy Home.

På barnhemmet flockades verkligen alla barn runtom oss och ville ta på oss. Det är lite jobbigt ibland kan man säga… Vi lärde dem i alla fall att borsta tänderna! Sedan hade vi med oss en stor trunk med massa saker. Vi delade ut tandborstar och tandkräm till de yngre barnen och skrivblock + penna till de äldre. Sedan fast det massvis med pennblock, blyertspennor, suddgummi, pennvässare, bläckpennor, färgpennor, studsbollar, hopprep, bandanas och ballonger som de som har hand om barnhemmet får ta hand om och dela ut! De var förövrigt jättetrevliga och en gav oss t.o.m. en kram när vi kom dit. Första kramen här! Haha. Om man inte räknar med alla från barnen då. Vi blev dock lite chockade när vi skulle åka hem eftersom de helt plötsligt kom bärandes på en get, som levde, till oss och Kofi som en gåva. Jag och Malva visste typ inte vart vi skulle ta vägen och de lastade upp den på flaket på bilen. Första vi sa när vi satte oss var ”Why is there a goat in the back?”. Så ja, vi fick alltså en levande get. Vi tyckte dock synd om den, jag och Malva, att den skulle få ligga där bak och skumpa omkring… Så Kofi fick nog lite dåligt samvete och gick ut för att binda fast den lite, haha. Han tyckte dock det var jättekul att se vår reaktion när de kom bärandes med den. Han gav den dock till sin mamma sedan när vi kom hem! På vägen hem svängde vi även förbi en skola som BFG håller på att renovera och bygga till. Var några jättesöta tjejer där som blev jätteglada av att se oss och jag fick en blomma av dem!

När vi kom hem så packade vi det sista inför vår lilla weekendresa och Angela var jättegullig och kom och lagade mat åt oss. Kyckling och pommes frites, eller potato chips som de kallar det. Självklart var det bara jag och Malva som åt och vi undrar fortfarande när de andra äter. Sedan satte sig vi, Kofi, Ben och Bentil och åkte mot Cape Coast. Så himla mysigt att åka bil med dem! De sitter liksom och sjunger för fullt till mesiga låtar för att sedan byta till hiphop och rap typ. Tog ca 2 timmar att komma dit och hostellet är jättemysigt! 180 cedis kostade det för oss båda för två nätter, alltså ungefär 450 kr. Vi la in våra saker på i vår bungalow (som förövrigt ligger precis vid stranden) och sedan gick vi till restaurangen. Käkade mat, kyckling kebab och potato chips, dock tyckte jag det var lite dåligt kryddat, haha… Sedan satt vi där hela kvällen och hade det skitkul. Bentil är underbar verkligen! Aldrig skrattat så mycket som ikväll. Det är ju halloween idag, så det var lite halloweentema på hotellet. Så några var målade i ansiktet. Så helt plötsligt så försvann Bentil och Ben och en stund senare kom de tillbaka med målade ansikten! Sååå kul, haha. De langade många snygga danssteg under kvällen också, och när jag och Malva gick därifrån så stod Bentil uppe på dj-bordet och dansade, haha.

Vi gick i alla fall tillbaka till vår bungalow. Jag tog en välbehövlig dusch och rakade benen (äntligen haha). Dock så var duschen inte den bästa utan hade världens sämsta tryck. Fanns en kran i låg höjd som jag tror var till för att tvätta fötterna istället för att behöva sätta på hela duschen, men jag fick sätta mig på huk under den för att kunna få ut schamppot, haha. Men nu ligger jag i alla fall i sängen bredvid Malva och ska strax sova. Har ett myggnät över oss och det är jättemysigt! Typ som när man var liten och ville ha ett sådant där prinssessnät över sängen. Så nu ska vi sova! Ska upp tidigt imorgon och vi är jättetaggade!!!
 
Update om geten: Vi har nu i efterhand fått reda på att vi åt den :'(


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: