Fjällen och Egon

 Ett kollage med bilder från iPhone 5s
 
Hej på er! Tänkte ju att jag skulle blogga där uppe i fjällen varje kväll, men efter att ha åkt skidor hela dagarna så var jag så trött att jag inte orkade, haha. Men har haft det jättebra! Var ju tänkt att vi skulle åka till Trysil över dagen en dag, men vi åkte till Sälen istället! Tandådalen och Hundfjället, och det var kul och vädret var perfekt!! Vi funderade på att åka till Trysil igår, men eftersom det var sista dagen vi hade skidorna och de skulle vara inne en speciell tid så valde vi att stanna kvar i stugan istället. Så efter en lång sovmorgon så bestämde vi oss för att åka hem en dag tidigare istället!
 
Så inatt vid 00.30 var jag hemma igen. Tog sin lilla tid eftersom vi åkte hem under stormen, Egon. Kanske inte var det bästa valet egentligen, haha. När vi kom längre och längre ner i landet så märkte vi hur det började blåsa mycket och det låg lite grenar över vägarna osv. Och med 2 timmar kvar så tog det tvärstopp... Ett stooort träd över hela vägen som vi inte kunde ta oss förbi, haha. Så vi satt där i bilen, helt själva och visste inte vad vi skulle göra. Vi såg ljus från en annan bil bakom backkrönet så Wille och Jocke gick dit medan vi ringde först polisen som inte hjälpte oss och sedan 112. Så vi pratade med 112 som skickade ut räddningstjänsten och bilarna på andra sidan satt fast mellan flera träd och itne kunde ta sig därifrån. Efter en stund, när det kom fler bilar så var det en som hade en motorsåg som sågade av trädet så vi kunde åka förbi. Dock efter bara ca 200 meter så var det ett till träd som föll så vi inte kom någonstans. Som tur var kom räddningstjänsten då och sågade bort det! Så sedan kunde vi åka vidare igen. Var dock massa träd som låg över vägen efter det också... Två en del låg över halva så man kunde köra förbi och två stycken låg över hela. Men de var inte så tjocka så vi + en annan bil gick ut och lyckades dra bort dom så man kunde köra förbi! Så ja, det var en rätt så spännande väg hem, haha. Lite läskigt dock när hela bilen gungade när vi stod stilla och träd skakade... Man ska verkligen inte vara ute när det är storm!
 
Idag vaknade jag upp vid 11 och ingen ström fanns. Som tur var hade jag kvar batteri på datorn så låg och kolla lite serier tills den kom tillbaka! Men nu ska jag hoppa in i duschen innan jag fortsätter mitt serietittande. Imorgon är det tillbaka till skolan som gäller...


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: