På vägen hem

Nikon D800 +  Nikkor 50mm f/1.4

Hallu! Igår hade jag med mig kameran till skolan eftersom jag skulle ta en bild på min kusin till hans CV.
Han går en utbildning en våning över min skola, vi har samma trappuppgång och allt, så det gick fort! Lite sjukt ändå att han, som bor i Halmstad, hamnade just där! Haha. Iallafall så försökte jag få upp lite inspiration på vägen hem, så knäppte lite bilder. Dock så kom en granne samma sekund som jag tog den andra bilden, så då fick jag lift hem, hehe. Men var väldigt fint ljus ute!! :)
 
Snart så åker jag och mamma och hämtar upp Malva. Målet idag är IKEA där vi ska köpa ramar till utställningen! Egentligen så skulle ju jag och Malva kunna åka själva nu när jag har körkort, men jag känner mig inte riktigt redo än för Göteborgs trafik, haha. Sist så tog vi tåg och buss, något jag aldrig tänker göra igen med 38 ramar och 9 tavelhyllor...

Snö regn slask

 
Man börjar ju bli en aning trött på det här vädret... Snö, regn, slask, snö, regn, slask typ hela tiden. Tycker att våren kan komma snart! Dock så är det ju fortfarande januari, så det kommer nog fortsätta så här ett tag, haha. Jag som tänkte ta mina converse, men får nog tänka om nu...

Att inget ha är inte fattigdom

 Affischen som jag knåpat ihop. Vad tycker ni?
 
Om drygt en månad så är det dags för min och Malvas utställning! Vi har valt ut de bästa bilderna från Ghana som vi kommer sitta uppe i ett galleri i Alingsås, Galleri Smeboa. Så för är som verkligen inte kan vänta tills bilder kommer ut här på bloggen (längtar tills jag kan!!) får gärna komma förbi under helgen de hänger där. Det här är ju vårt gymnasiearbete, så det skulle vara kul om så många som möjligt kom. Där får ni även veta vad vår utställning går ut på och läsa lite texter till varje bild så man förstår vad som hände just när bilden togs osv. Vi har ju jobbat stenhårt för det här, och vi har fortfarande en hel del jobb kvar, så vi hoppas att många kommer för att se våra bilder och vårt resultat. :)
 
 
Är inte så enkelt att blogga nu för tiden tycker jag, haha. Kan vara för att den här årstiden suger och jag kommer hem varje dag när det är mörkt vilket inte är så kul. Menmen, blir nog bättre snart får vi hoppas. Annars så har jag fortfarande rätt så fullt upp, men jag känner att det börjar släppa nu vilket är väldigt skönt! :)

Ghanaselfie

En bild som Malva tagit!
 
Hittade den här bilden förut idag när jag och Malva gick igenom lite bilder! Kommer ihåg tjejen till vänster och hon till höger så himla tydligt verkligen, haha.
 
Är rätt så mycket Ghanasnack här på bloggen kanske, men det är ju runt det min vardag kretsar kring just nu även om det var 2 månader sedan jag kom hem igen, vilket för övrigt är lite sjukt. Dagen idag började med att jag och Malva var på en intervju hos Alingsås Tidningen om resan och utställningen. Efter det åkte vi till lokalen där vi ska ha vår utställning om en månad. Blir hur bra som helst verkligen med den lokalen men det är sååå svårt att välja ut bilder och hur stora de ska vara osv. Är lite bråttom med det eftersom vi först ska ställa ut med skolan i början på februari och vi har en hel del att förbereda, men det ska nog lösa sig. :)

Fjällen och Egon

 Ett kollage med bilder från iPhone 5s
 
Hej på er! Tänkte ju att jag skulle blogga där uppe i fjällen varje kväll, men efter att ha åkt skidor hela dagarna så var jag så trött att jag inte orkade, haha. Men har haft det jättebra! Var ju tänkt att vi skulle åka till Trysil över dagen en dag, men vi åkte till Sälen istället! Tandådalen och Hundfjället, och det var kul och vädret var perfekt!! Vi funderade på att åka till Trysil igår, men eftersom det var sista dagen vi hade skidorna och de skulle vara inne en speciell tid så valde vi att stanna kvar i stugan istället. Så efter en lång sovmorgon så bestämde vi oss för att åka hem en dag tidigare istället!
 
Så inatt vid 00.30 var jag hemma igen. Tog sin lilla tid eftersom vi åkte hem under stormen, Egon. Kanske inte var det bästa valet egentligen, haha. När vi kom längre och längre ner i landet så märkte vi hur det började blåsa mycket och det låg lite grenar över vägarna osv. Och med 2 timmar kvar så tog det tvärstopp... Ett stooort träd över hela vägen som vi inte kunde ta oss förbi, haha. Så vi satt där i bilen, helt själva och visste inte vad vi skulle göra. Vi såg ljus från en annan bil bakom backkrönet så Wille och Jocke gick dit medan vi ringde först polisen som inte hjälpte oss och sedan 112. Så vi pratade med 112 som skickade ut räddningstjänsten och bilarna på andra sidan satt fast mellan flera träd och itne kunde ta sig därifrån. Efter en stund, när det kom fler bilar så var det en som hade en motorsåg som sågade av trädet så vi kunde åka förbi. Dock efter bara ca 200 meter så var det ett till träd som föll så vi inte kom någonstans. Som tur var kom räddningstjänsten då och sågade bort det! Så sedan kunde vi åka vidare igen. Var dock massa träd som låg över vägen efter det också... Två en del låg över halva så man kunde köra förbi och två stycken låg över hela. Men de var inte så tjocka så vi + en annan bil gick ut och lyckades dra bort dom så man kunde köra förbi! Så ja, det var en rätt så spännande väg hem, haha. Lite läskigt dock när hela bilen gungade när vi stod stilla och träd skakade... Man ska verkligen inte vara ute när det är storm!
 
Idag vaknade jag upp vid 11 och ingen ström fanns. Som tur var hade jag kvar batteri på datorn så låg och kolla lite serier tills den kom tillbaka! Men nu ska jag hoppa in i duschen innan jag fortsätter mitt serietittande. Imorgon är det tillbaka till skolan som gäller...

Stor frukost

 
Dagens stora och ordentliga frukost ser ni på bilderna! + En bild tagen ut genom fönstret. Säger bara aj vad mina fötter och ben värker just nu, haha. Imorse gick vi upp lite efter 7.30 och vid 10.30, efter att bland annat fastnat med bilen i snön och hyrt skidor så var vi äntligen uppe i backarna. Har i princip åkt skidor hela dagen! Förutom en liten paus då vi åkte till stugan och åt lite mackor. Kom hem sedan igen vid 19.00! Så nu sitter vi alla helt döda och ska ta och fixa lite middag. Har det huuur bra som helst verkligen med underbara vänner! Är dock en aaaning besviken på backarna här... De är egentligen bra men det är så mycket pudersnö och ojämnt, så det är ett litet minus... Förhoppnisvis så är det bättre i Trysil på fredag och lördag! :)
 
Har ju inte med mig kameran ut, men tar massa med mobilen istället. Så får sätta ihop ett litet kollage med de någon gång tänker jag. :)

Branäs

 
 
Nu är det år 2015 och hur sjukt är inte det egentligen? Jag inviger det nya året (eller det har ju egentligen gått en hel vecka på året typ) med en liten skidsemester med min syster och tre killkompisar! William, Joakim och Jonathan. Imorse satte vi oss i bilen och vid 16, har jag för mig, så kom vi fram till Branäs. Vi bor i en jääättenajs stuga verkligen! Stort vardagsrum och kök, med en våningssäng som jag och Mathilda sover i, haha. Finns ett sovrum som killarna sover i och en våningssäng till. Finns även bastu så den nyttjade vi förut! Sprang ut och rulla oss i snön och fort in igen, haha.
 
Här ska vi iallafall stanna till på söndag! Åka skidor, dega och ha kul. Vi ska åka till Trysil två dagar också för lite bättre åkning. Vet dock inte hur bra backarna här i Branäs är! Jag har bara varit här på sommaren. Varje år sedan jag var liten har vi alltid åkt hit i några dagar på sommaren nämligen. Dock har jag inte följt med de senaste två åren. Är huuur taggad som helst på de här dagarna (kan dock inte slå Wille i att vara mest taggad, haha) så det här bliiiir skitbra! Ska försöka blogga för er varje dag också. :)