Ghana Dag 2

Vaknade upp i vårt gula rum!
En del av utsikten från vår balkong.
Ute på åktur med bilen.
Typisk väg i Ghana.
Alla lärare strejkade pga. de fick inga pengar till skolorna från staten. Så barnen hade ingen skola att gå till, förutom de som gick i privata skolor, så istället hjälpte de sina föräldrar.
På en byggarbetsplats där det ska bli ett barnhem/skola!
En dam som ville att jag skulle ta kort på henne vid kakaobönorna. 
Sååå söta barn!!
Inne i regnskogen bland alla kakaoträd.
En vääälidgt speciell bild om man säger så... Killen till vänster är han som vi haft på våra affischer till utställningen!
Nöjda och glada efter vår första hela dag i Ghana!
 
Ur min resedagbok 27 oktober
"Natten var la så där. Var lite varmt i början, men det blev svalare så det räckte perfekt med silkeslakanen Malva hade med sig. Jag vaknade vid 3-4 och somnade om till 7 då det inte gick att sova längre. Gick ut en sväng på altanen och tog lite kort och himlen var full av massa moln. Sedann låg jag vaken tills Malva vaknade lite innan 8.30, eller jag skulle hoppa och lägga mig i hennes säng men råkade välta en sprayflaska och snubbla så jag skrämde henne istället, haha. Vid 9 så gick vi ut till köket där Kofi höll på med frukost till oss. Fanns ananas, banan, apelsin, bröd, ägg, te, någon slags juice med massa frukter i, blåbär- och lingonmarmelad och en apelsin och kanelmarmelad??, haha. Och tro det eller ej så åt jag faktiskt ananas och ägg! (inte redo för banan än). Åt det mest för att vara artig och inte lämna så mycket mat. Dock så är ju Malva allergisk mot ananas, så det blev ju massa över så det kändes lite elakt, haha.

Efter frukosten så satte vi oss i bilen och åkte. Hade lite olika stopp på vägen där Kofi fixade ärenden osv. Var verkligen coolt att se allt! Massa folk, kvinnor som bär stora saker på huvuden och massa barn. Trafiken är ju lite kaos dock haha. Och vägarna väldigt dåliga. Man såg också tydligt att det är väldigt fattigt. Hus byggda av allt som finns till hands, massa små stånd här och där osv. Vi stannade först på ett byggprojekt som ska bli en grisfarm. Sedan åkte vi vidare till ett annat ställe där det ska bli ett barnhem/skola. Ingen av platserna var färdiga överhuvudtaget, utan knappt grunden var påbörjad. Sedan åkte vi till en liten by, längst in på en lite smal väg som bestod av bara gropar och kakaopalmer vid sidan om. Bobikuma Village. När vi kom fram till byn så var det en kvinna som direkt såg oss och sa ”aaah, bronies!”. Bronie är alltså ett ord för ”viting” kan man säga. Vi var i byn för att Kofi skulle prata med dom och berätta att vi skulle dit och lära barn hur man borstar tänder. Det var massor av barn som blev helt till sig för att vi var där. Speciellt en liten tjej på kanske 4 år som skrattade hur mycket som helst och tyckte att det var jättekul. Sedan helt plötsligt så ville en kvinna att vi skulle ta kort på henne, så då drog hon med oss bakom hyddan där de torkar kakaobönorna. Sedan satte allt igång. Barnen följde efter oss överallt, ville att vi skulle ta kort på dom, om man tog kort på en så kom alla springandes för att de också ville vara med, och ja, det var väldigt kul! Längtar tills på onsdag då vi ska tillbaka dit.

Efter att ha varit i byn så åkte vi och åt pizza "in the town". Var lite skeptisk men det var tydligen en väldigt bra restaurang och jag mår fortfarande bra, haha. Sedan åkte vi och köpte en mobil till mig och Malva, växlade pengar, handlade mat och åkte hem. Nu sitter jag i vardagsrummet med Malva och Kofi och bara slappar. Lite senare blir det middag som Angela, tror det är någons flickvän, lagar. Blir säkert gott! Är dock fortfarande supermätt efter pizzan, haha. 

Något som är väldigt kul är att Kofi är jättebestämd med att vi ska få bra bilder. Vi har berättat att detta är ett skolprojekt och att man måste få godkänt för att kunna ta studenten. Så han vill verkligen att vi ska få så bra bilder som möjligt! Han frågade om det var en tävling, men vi sa nej. Men han sa att om det var det så skulle vi vinna, för vilka är i Afrika? Vi eller våra klasskamrater? Haha.

Update: Visade sig att Angela var Kofis kusin, haha! Och till middag blev det ris kokat i tomatsås och kyckling."
 
 
För att läsa Malvas inlägg om den här dagen, tryck här!

Lina

Så himla kul att läsa om och se bilder från er resa, väntar spänt på nya inlägg haha :D

Svar: Åååh va kul att du gillar dom!!! :)
Emma Johansson

2015-02-27 @ 20:28:11
URL: http://nouw.com/daysbylina

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: