Ghana Dag 1

Alla väskor jag hade med mig, haha. 1,5 resväska gick dock åt till all sponsormaterial.  
Var egentligen tänkt att vi skulle ta bild med alla resväskor, men det glömde vi av.
En studsboll som vi underhöll oss själva med.
Göteborg - Amsterdam
Stödstrumpor it is.
Amsterdam i väntan på det långa flyget!
 
Ur min resedagbok, 26 oktober
"Strax efter 7 möttes vi på Landvetter. Vi gick för att checka in oss själva, men misslyckades så vi fick göra det när vi checkade in väskorna. I samma veva glömde vi av att ta kort på oss tillsammans med väskorna, så det fick bli utan. Sedan sa vi hejdå till våra familjer och 10.05 lyfte planet mot Amsterdam där vi landade vid 12! Vi fick gå lååångt över hela flygplatsen för att komma till vår gate där flyget till Accra skulle gå. Fick gå genom värsta stora säkerhetskontrollen och vips så satt vi på planet mot Accra! Tiden gick ganska fort. Vi kollade film, spelade spel och maten var faktiskt god för att vara flygplansmat. Vi fick fylla i två papper på flygplanet också vilket var ganska svårt, haha. 

När vi landade i Accra så var det lång kö till passkontrollen. Vi var lite oroliga om vi fyllt i allt rätt, men det gick smidigt och snabbt när vi väl kom fram och sedan var vi inne i landet. Hämtade ut våra väskor och sedan gick vi ut ur flygplatsen. Var fullt med folk som vevade med armar och lappar och vi försökte hitta Kofi. Vi såg honom inte men helt plötsligt hoppade han fram framför oss! Äntligen fick vi träffa honom! Vi packade bilen, en pick up som han hade, gick och köpte vatten, sedan satte vi oss i bilen för att åka dit vi skulle bo, Agona Swedru. Han sa att det skulle ta en timma, men det tog nog nästan två timmar haha. Men han berättade mycket om landet och kulturen på vägen. Det var också hur mycket folk som helst på motorvägen som sprang över hit och dit. Vi blev även stannade av polisen tre gånger, vilket tydligen händer varje dag om man är ute och åker efter 21.00 på kvällen. Den första polisen lös bara med ficklampan på oss och lät oss åka. Den andra blev lite frågande och ställde frågor till Malva i framsätet. Den sista ställde massa frågor och det slutade med att Kofi fick muta honom så vi kunde åka vidare. 

När vi kom fram till huset vi ska bo i så blev vi visade runt och träffade de andra två killarna vi skulle bo med, Kofis kompis och kusin. Det är ganska stort och vi har hamnat i ett rum som t.o.m. har en balkong! Dock funkar inte lampan, men Kofi säger att han ska fixa den imorgon. Malva är väldigt glad och ser positivt på allt. Jag är dock lite skeptisk, allt är så himla ovanligt och jag känner att jag verkligen typ inte passar in här. Förhoppningsvis så känns det bättre imorgon när vi vaknar. Ser fram emot att se hur allt ser ut när det är ljust och inte mörkt haha. Men Kofi är så himla snäll så det ska nog bli bra det här!"


Jag tog inga bilder under det andra flyget, men det gjorde Malva! Så kolla in hennes inlägg här. :) 

Mamma

Helt otroligt vilken resa ni gjort egentligen! Inte bara själva resan utan all förberedelse och även er fantastiska fotoutställning som ni hade i helgen! Är så otroligt stolt över er!
Att nu få följa er resa så här på bloggen kommer att bli så kul, se verkligen framemot nästa inlägg! Kram

2015-02-27 @ 10:17:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: