Ghana - Film

Kolla i HD för bästa kvalité!
 
Nu ligger vår film från Ghana uppe på youtube! Både jag och Malva har filmat, som ni kommer märka, haha. Den är drygt 15 minuter lång och visar i stort sett vad vi har gjort där nere. Allt är dock inte med, skulle bli lite långtråkigt eftersom vi i princip gjort samma sak varje dag, haha. Men ta er en stund till att kolla på den så får ni en liten inblick hur det var. :)

Ghana - Meet Kate Academy

 
Lite bilder från en privatskola vi var på några gånger i Ghana! De här barnen var nog de allra snällaste och sötaste vi träffade, haha. Går inte att beskriva den kärleken man fick från dem! Meet Kate är iallafall en privatskola, alltså har de här barnen det lite bättre ställt än andra. Men skolan är även ett barnhem för cirka 30 barn som inte har några föräldrar eller inte har några föräldrar som är kapabla att ta hand om dem. Skolan låg kanske 100 meter från där vi bodde, och Kofis mamma och kusin jobbade där!
 
Första gången vi kom dit så överröstes vi med kramar från barnen som kom springandes, så häftigt var det! Och de älskade kameran verkligen, haha. De tyckte dock det var vädlgit kul att göra peacetecknet, haha. Som ni ser så var det också väldigt häftigt med vithud, alla ville känna och röra. De skrattade hur mycket som helst och var jättesöta. Kommer ihåg en lite kille på kanske 3 år som kom fram till mig. Så jag satte mig på huk och han fråga jättegulligt på engelska vad jag hette och berättade vad han och hans tjejkompis hette, dog typ söthetdöden där. Saknar det såååå mycket!

Kofi

 
Sitter just nu i skolan och väntar på min klassisar som har engelska (läser in det längre) för att gå till matsalen. Börjar 12.15 med prov, men hade körlektion förut så åkte direkt in till skolan efter den!
 
Jag försöker komma på hur jag ska lägga upp bilder här från Ghana, vilka jag kan visa och vilka inte, men det är så svårt! Vill ju visa ALLT verkligen, men det går inte pga. utställningen. Får fortsätta klura på det... Kan dock berätta att vi gjort en film om resan, så den kommer dyka upp här såklart! När vet jag inte dock! Men bilden ni ser här är på mig och Malva tillsammans med Kofi. Det var han vi bodde hos och var med hela tiden i Ghana. Kan säga att utan han hade våran resa aldrig blivit så bra som den blev. Har aldrig träffat en sådan snäll och rolig person och han tog verkligen hand om oss! Han är verkligen en jättebra person som bryr sig om alla, hjälper alla, har en egen organisation som renoverar skolor och ja, det går knappt att beskriva hur bra han är egentligen. Vi lärde känna honom så himla bra på den korta tiden vi var där och man saknar honom verkligen. Vi kommer dock få träffa honom igen, det är bestämt!! ♥

Ghana 2014

 
Igår morses, lite efter 9 så landade jag igen på svensk mark efter att ha varit i Ghana i 17 dagar. Jag kan verkligen inte med ord beskriva hur bra jag har haft det, hur många människor jag träffat, hur mycket nya intryck jag fått och hur många minnen jag kommer ha med mig för resten av mitt liv. Det här har verkligen varit en sådan himla häftig resa och den hade inte kunnat bli bättre! Jag vet liksom knappt vad jag ska skriva. Det går som sagt verkligen inte att beskriva den här resan med ord... Den har varit så fantastisk verkligen. All kärlek man fått är verkligen otrolig, ni ser ju bara bilden! Men nu är det över. För nästan 2 år sedan bestämde vi oss för att åka, vi kämpade med att samla in pengar, lyckades få Scandinavians Fotostipendie som löste allt, fortsatte samla in pengar för att skänka, letade sponsorrer, och nu är verkligen allt över. Nu har vi varit i Ghana, vi har varit där och volontärat, vi har varit där och fotograferat. Det känns så himla konstigt och overkligt på samma gång! Jag tror även man utvecklas som person efter en sådan här resa och man ser verkligen saker på ett annat sätt. Man uppskattar saker mer när man ser hur andra verkligen lever och vi har verkligen kommit så nära inpå och sett det riktiga Ghana. Jag är verkligen så tacksam att ha fått gjort denna resan, det går verkligen inte att beskriva!!! 
 
 
 
Jag har funderat lite hur det blir med bloggningen om Ghana. Vill ju verkligen visa så mycket bilder som möjligt och berätta, och ni vill väl se antar jag också. Men eftersom det här är vårt gymnasiearbete och vi ska ha en utställning, så vill vi ju gärna hålla tillbaka bilderna lite så inte alla har sett dem innan vi ställer ut. Men jag känner att jag nog inte kommer klara det, haha. Har ju en hel drös med bilder som inte kommer användas till utställningen, så det kommer nog vara massa Ghanabilder här, haha. Får planera lite med Malva och se vad hon säger. Kanske kan göra ett inlägg om varje dag ungefär! We will see. Kommer iallafall inte kunna hålla mig från att visa er. ;)