Filminspelning

 
Idag vid 11 så tog jag och två klasskompisar (Rebecca och Malva) tåget till Vårgårda eftersom vi skulle filma i en danslokal där! Vi håller på och gör filmer i skolan och idag var det första inspelningsdagen, haha. Filmade när Rebecca dansade också, tror det blev riktigt bra faktiskt! Kanske lägger upp filmen på bloggen när den blir färdig, beror på! Dock så kommer det ta ett tag. :)
 
Idag är det ju Valborg, men jag har ingenting planerat. Orkar inte direkt dra ut på en vardag, så jag stannar nog hemma om inget annat dyker upp! Kussen kanske kommer också, så då blir det iallafall lite roligare. :) Nu ska jag fixa lite innan jag ger mig ut och övningskör!

Cookie Dough

 
Mamma överraskade mig med en B&J, så den ska jag mumsa i mig nu ♥

Fototips - Fotografera manuellt

 

När jag fotar manuellt så är det tre saker jag justerar. Bländare, slutartid och ISO. Så nu tänkte jag gå igenom lite vad det är för något!

 

Bländare – Bländaren används till att bestämma hur mycket ljus kameran ska släppa in. Om man använder ett lågt bländartal, t.ex. f/1.8 så är bländaröppningen stor vilket gör att kameran släpper in mycket ljus. Men om man använder ett högt bländartal, t.ex. f/5.6 så är bländaröppningen mycket mindre och släpper inte in lika mycket ljus.

 

Bländaren justerar man också beroende på hur mycket fokus i en bild man vill ha. Ju högre bländartal (t.ex. f/1.8) man har desto kortare skärpedjup blir det vilket resulterar att det blir mer fokus på det du tar kort på och suddig bakgrund. Jag använder mig ungefär alltid av det, framförallt vid porträtt. Men om man t.ex. ska ta gruppbilder eller landskapsbilder så är det bättre att ha ett litet bländartal (t.ex. f/10) då man vill ha fokus på mycket mer än t.ex. bara ett litet föremål.

 

Här två bilder med två olika bländartal! Bilden till vänster har bländartalet f/1.8 och bilden till höger har f/5.6.

 

Slutartid – Slutartiden bestämmer hur lång exponeringstiden är. Alltså hur länge slutaren är öppen och mur mycket ljus det är som ska hamna i bilden. Ju längre slutaren står öppen desto ljusare blir bilden. Tvärtom gäller om det är en kort slutartid, alltså blir bilden mörkare om man inte låter slutaren stå uppe tillräckligt länge. Så om man använder för lång slutartid som inte passar ljuset så blir bilden ljus och överexponerad. Om man har fört kort slutartid för ljuset så blir bilden mörk och underexponerad.

 

Vilken slutartid man ska ha beror på vad det är du fotar. Om du fotar sport så är det bra att ha så kort slutartid som möjligt, t.ex. s/1000. Men beroende på vart du är, om du är inne eller ute, så får man justera den också tillsammans med bländaren. Under s/100 ska man helst inte vara när man fotar sport eftersom bilderna blir suddiga då. Men vilken slutartid man behöver märker man av själv! Långslutartid använder man mest till landskapsbilder eller när man fotar stjärnor. Det är också den man använder sig av när man fotar vatten som ser silkeslent ut.

 

Här har ni tre bilder med olika slutartider! Bilden till vänster har slutartiden s/400, bilden i mitten har s/1000 och bilden till höger har s/4000.

 

ISO – ISO är det jag undviker så mycket som möjligt. ISO har med ljuskänsligheten att göra. Ju högre ISO-tal man har desto mer brusig blir bilden. Så ISO är det jag försöker undvika mest när jag fotar eftersom jag vill undvika så mycket brus som möjligt. Men ibland så behövs den höjas eftersom slutartiden och bländaren ibland inte räcker till att få in tillräckligt med ljus. Självklart är det också ibland snyggt med brusigare bilder! Men det beror helt på vad man fotar och själv tycker är snyggast.

 

Här är två bilder med olika ISO-tal. Bilden till höger har ISO-talet 100 och bilden till vänster 800.

Kanske inte så stor skillnad på de här, men om man kollar riiiiktigt nära, haha. Märks mer om det är en mörk bild.
 

Sååå, nu vet ni lite mer om att fota manuellt! Nu gäller det att kombinera de här tre sakerna och det är bara att experimentera! Man lär sig själv då och jag är helt självlärd genom det, så våga testa! Jag brukar alltid börja med att ställa in bländare och sedan slutaren. Om det behövs så höjer jag ISO-talet också, men bara ett steg i taget. 

 

Jag har gjort ett sånt här inlägg innan, men jag tänkte att jag kunde göra ett nytt nu när jag ska försöka komma igång med fototips osv! Om du har några frågor så är det bara att kommentera. :)

 


Dagens

 
Jag slapp sista lektionen idag eftersom vi skulle spela in radio, men det saknades två stycken i min grupp, så jag fick åka hem! Så jag kom hem då lektionen slutade, hur skönt som helst. Drog mig ut en snabbis och fotade lite som ni ser, men tillslut började det regna så jag fick gå in... Men här ser ni vad jag hade på mig idag iallafall! Nu ska jag ta det lugnt och plugga lite matte. Har nationella muntligt imon men jag känner nästan att det inte är någon idé att plugga för jag kommer inte fatta något ändå...

Hjälp mig!

 
Ni vill ju att jag ska komma med lite mer tips och så... Men jag är alldeles för lat och fantasilös att komma på vad jag ska tipsa om, sååååå... Nu får ni komma med tips till mig! Kan vara allt möjligt. Någon speciell redigering, bloggdesign, fototips och ja, något du vill veta eller lära dig! Så kom på massa tips som jag sedan kan lägga upp här på bloggen! :) Kramisar ♥

Skogspromenad och inbrott

 
Gick ut på en liten skogspromenad med Maria och Mathilda förut, så tänkte jag att jag kunde ta med mig kameran! Hann ta 10 bilder innan den dog, så ja, det ver inte så kul... Haha, rätt så typiskt. Så nu sitter batterierna på laddning!
 
Sov ensamma uppe hos Maria inatt och var lite skrämda eftersom det var något som lät utanför. Fast det var katten som tur var... Men nu precis så fick vi reda på att det har varit inbrott hos grannen inatt lite längre bort. HEJ KOM OCH HJÄLP MIG! Har en hel del att säga om det, man ska nog inte skriva det på bloggen, haha. Inte så bra att göra det kanske... 

Purple

Nikon D5000 + Tamron 90mm f/2.8 
 
Blivit en del blommor nu på senaste tiden! Men det är så när det är vår. Får försöka dra mig ut och fota lite porträtt någon dag istället. :)
 
Jag började dagen med att vakna upp bredvid bästa vännen Maria! Sedan åkte vi + Mathilda och pappa in till Alingsås och övningskörde lite innan vi åkte och handlade. Sedan när vi kom hem så blev vi hur trötta som helst, vi var i ett "siesta mode" som Maria kallade det. Men tillslut drog vi oss ut med grannens hund och gick på en promenad. Haha, har nog aldrig haft så kul... Bombade alla mina vänner på snapchat med väldigt fina filmer iallafall. Det finns ett ödehus här borta, så vi var tvugna att gå dit. Dock så vågade inte Mathilda och Maria gå så långt, men jag fortsatte en bit innan jag vände mig om och skrek och började springa. Haha, så blev dom rädda och började springa! Roliga är att vi fått det på film också... ;) 

Första vitsippan

Nikon D5000 + Tamron 90mm f/2.8 

Modellkatten

Nikon D5000 + Tamron 90mm f/2.8

Världens goaste Alfred fick stå modell i solnedgången, och ja, man kan faktiskt tro att han är en modell! Se bara vilka poser han langar! :)

Tussilago

Nikon D5000 + Tamron 90mm f/2.8 
 
Lånade med mig ett macro objektiv från skolan idag! Så jag har precis varit ute på en liten promenad. Hittade två små tussilagor, men typ inget annat, haha. Ska bege mig ut imon igen hade jag tänkt och se om jag hittar något mer. :) Annars så älskar jag objektivet även om det bara är manuell fokus!

Första gången

 
Igår fick jag mitt körkortstillstånd och idag bar det av till en parkering för lite övningskörning! En aning läskigt och mycket att tänka på... Körde bara dragläge och kommer nog köra det ett tag till. Aldrig att jag ger mig ut på vägen redan... Och jag ljuger om jag säger att jag inte fick kärringstopp, haha! Kändes som om bilen flera gånger skulle köra raka vägen mot ett par stora stenar lite längre bort. Men jag och bilen (+hela familjen som satt i bilen) klarade sig utan en skråma!
 
Skolan idag gick fort. Hade nationella och fick sluta efter det, men jag var så duktig och stannade kvar och gick på samhällen även om jag inte behövde det. När jag kom hem så hade jag fått ett brev på posten också! Har fått sommarjobb inom kommunen, så nu har jag faktiskt två sommarjobb i sommar. Riktigt najs med tanke på att det är första gången jag sommarjobbar, haha! :)

Krokus

Nikon D5000 + Nikkor 35mm f/1.8 G + Close up 3+

Droppar

Nikon D5000 + Nikkor 35mm f/1.8 G
 
Det ösregnar ute just nu, men det hindrade inte mig från att gå ut och fota! Drog på mig en regnponcho och satte på regnskyddet på kameran och gick ut. Fast jag kom inte särskilt långt innan jag ville gå in igen, haha... Men det är riktigt värt att skaffa regnskydd till kameran, fungerar skit bra. Annars så är det bara att trä över en påse, hehe. Jag älskar verkligen bokehn som blev av regndropparna på bilden också! Vad tycker ni? :)
 
Lite dålig komponerad är den första bilden, men I liked it anyway. Och det där med komposition bryr man sig extra mycket om när man gått ett år på estet/media, iallafall jag! Haha.

Det där med pengar

Bild i repris
 
Dagen idag har gått åt till att ha nationella i svenska, lyssnat på en föreställning/konsert/teater om demokrati och varit sur över att inte kunna se Justin Bieber. Ja, så har min dag varit! Längtar tills på torsdag då all bieber hysteri är över så jag kan gå vidare, hahahah... Men jag har haft lite annat i huvudet nu här hemma som tur är, t.ex. London. Jag och Mathilda vill åka dit med två kompisar så vi har kollat lite hotell! Dock så vet jag inte när det blir. Behöver ju rätt så mycket pengar i plånboken... Varför kan inte allt vara gratis istället..? Då hade jag kunnat åka till London, gå på Justin Bieber och gå på One Direction i maj som jag såååå gärna vill. Och ja, jag vet, jag har otroligt stora problem, haha. Men jag tror att fler känner igen sig...
 
Nepp, nu ska jag få mig på lite andra tankar och äta pizza! :)

Milen igen

 
Jag och Mathilda gav oss ut och sprang 1 mil idag igen! Riktigt gött men vi var en aning segare idag. Fast vi var bestämda på att vi skulle slå tiden, så vi slog den med 3 minuter och sprang på 42 minuter. Så det kändes ändå riktigt bra så nu ska jag hoppa in i duschen!
 
Har bestämt mig för att typ undvika tidningar den här veckan... Så deprimernande att läsa om Justin Bieber och samtidigt önska att man var i Stockholm. Var faktsikt huuuuur nära som helst att köpa biljetter, men jag hade inte tillräckligt mycket pengar. Usch. Får väl hoppas på att han kommer hit nästa år!

Floris

Nikon D5000 + Nikkor 35mm f/1.8 G + Close up 4+
 
Man känner verkligen att det är vår nu när alla blommor börjar titta fram! Dock så väntar jag fortfarande på vitsipporna... Våren är alltid så sen här, vilket är tråkigt. Men när jag var ute och sprang i förrgår så såg jag lite, så det kanske är värt att ta med sig kameran ut!
 
Idag hade jag två lektioner, eller tre kanske om man räknar med att jag hade nationella muntligt i engelska... Usch och fy. Egentligen skulle jag ha det på torsdag, men en var sjuk så jag fick hoppa in i sista minuten. Men det är skönt att ha det gjort! Nu är det bara att börja tagga inför tre till den här veckan... 

Vinnaren av fototävlingen!

8. Julia - juliafoto.se 
 
Vinnaren av fototävlingen blev bidrag nummer 8, Julia! Grattis! :)) 
Kontakta mig på eemmafoto@gmail.com för att få ditt pris.

Tack ännu en gång alla andra som var med!
Synd att bara en kan vinna eftersom de andra bilderna också var riktigt grymt bra.
Det märktes på röstningen eftersom det var väldigt jämnt, haha. :)

Soligt

 
Har spenderat några timmar i solen idag också, vilket var hur skönt som helst! Var även en snabbis i stan också, fick med mig en söt blus hem som ni får se en annan gång! Nu har jag precis ätit lite kycklingtacos. Det var hur starkt som helst och det visade sig att mamma hade bland i en hot mix istället för vanlig mix, haha... 
 
Tänkte också påminna er att ikväll, 23.59, så avlsutas finalen! Så passa på att rösta nu innan det är för sent! Vinnaren presenteras imorgon!

Trerätters á la tvillingarna

 
Som sagt så var det jag och Mathilda som stod för middagen ikväll! Riktigt lyckat blev det faktiskt. Till förrätt blev det baconlindad sparrris, galiamelon, basilika + olivolja och peppar. Till varmrätt blev det grillad kyckling, klyftpotatis och sallad. Och till efterrätt, jordgubbstiramisú! Hur gott som helst. :)
 
Nu ska jag joina de andra i soffan lite innan jag hoppar ner i sängen! Börjar bli riktigt trött, haha...

Milen

 
Idag har jag legat i solen i x antal timmar och sedan begett mig ut på en springtur med Mathilda! Egentligen skulle vi bara springa 8 km, men när vi väl var igång där på slutet så körde vi 2 km till. Så ja milen har jag sprungit idag! Brukar typ aldrig göra det... Men nu när jag vet att jag klarar det så får jag väl fortsätta, måste ju slå 45 minuter som vi sprang på idag, haha... ;) Och jääävlar vad varmt det var. Sprang först så som ni ser på bilden, men tillslut var jag tvungen att ta av mig linnet... Men riktigt skönt har det varit!
 
Nu ikväll så är det jag och Mathilda som står för middagen. Det blir trerätters och snart ska vi börja med förrätten! Tar inte så himla lång tid som tur är och det är inte allt för svårt... Vilket är bra för jag är ingen mästare i köker direkt..

Härligt väder!

Nikon D5000 + Nikkor 35mm f/1.8 G + Polarisationsfilter
 
Det är ju inte helt fel att vakna upp och kolla ut över sjön! Hur blått som helst och det ser nästan varmt ut i vattnet, haha. Men jag tänker inte bada... När jag och min syster var små så badade vi hur tidigt som helst på året, men nu har vi växt ifrån det. Det var en som fråga för ett tag sedan hur när sjön jag bodde, och ja, nu ser ni. :)
 
Nu ska jag äta lite frukost och hålla tummarna för att det blir varmt ute i solen så jag kan sola lite! :)

Handla mat

 
Idag efter skolan så for jag in till Alingsås direkt för att klippa mig! Tror att han bara klippte topparna, haha, jag har faktiskt ingen koll! Men nu känns det lite mer fräshare. Efter det så mötte vi upp mamma och pappa och åkte till maxi. Jag och Mathilda ska laga trerätters imon, så vi köpte lite till det nämligen, och jääävlar vad dyrt det är med mat... De två påsarna med mat kostade liksom 785 spänn, haha...
 
Nu ska jag upp till grannen på middag! Kram ♥

Finalisterna i fototävlingen!

1. Emma - emmaswindow.blogg.se
 
2. Rebecca - rebeccanfoto.blogg.se
 
 
 
 
 
 
 
Här har ni finalisterna i fototävlingen! 
Du röstar genom att kommentera det numret bidraget har som du vill ska vinna. Man får bara rösta
en gång per person och det är ingen idé att fuska eftersom jag ser era ip-nummer. :) 
 
Ni som kom till final får samla röster hur ni vill och hur mycket ni vill!
T.ex. tipsa om det på eran blogg eller facebook. :) Lycka till!
 
Och tack till alla er som var med och tävlade!
Ni hade jätte fina bilder, men tyvärr så kunde ju inte alla gå till final..
Kan säga att det var jättesvårt att välja ut finalisterna.. Kram på er! ♥
 
UPDATE: FINALEN AVSLUTAS IDAG, 21/4, KLOCKAN 23.59!
 

RÖSTNINGEN ÄR AVLSUTAD! :)

Låtsas ö

Nikon D5000 + Nikkor 35mm f/1.8 G
 
Som ni kanske ser så är det två likadana bilder spegelvända mot varandra. Tycker det blir rätt så kul ibland med alla figurer som dyker upp i mitten! Det ser även ut som en ö, haha. Vad tycker ni? :)
 
Idag slutade jag skolan vid 16.00, så det är därför jag bloggar så sent! Självklart så ville inte nätet samarbeta med mig heller, så jag har suttit här ett tag och varit lite frustrerad, haha... Men nu så! Min dag har gått fort, dock så var det rätt så hemskt att cykla i spöregn imorse. Och mitt paraply glömde jag på tåget förra veckan, så det hade jag inte heller, haha!
 
Jag måste också påminna er om att det är sista dagen idag som ni har chansen att vara med i fototävlingen! Om du vill vara med så måste ditt bidrag vara uppe innan 23.59 ikväll! Tryck här för att komma dit. Finalisterna kommer komma upp imorgon. :)

Vårblommor

Nikon D5000 + Nikkor 35mm f/1.8 G (+ Close up 10+ på andra bilden)
 
GLÖM INTE AV TÄVLINGEN HÄR! Imorgon är det sista dagen, så var med innan det är för sent! :)

Piff

Nikon D5000 + Nikkor 35mm f/1.8 G
 
Här ser ni min lilla fågel Piff! Ni har sett honom här innan, fast det var ett tag sedan. Så när jag kom hem så tog jag ut honom lite för att ta kort! Dock så är han inte så himla tam, men efter typ 100 försök så fick jag honom framför kameran tillslut, haha.
 
Förut idag mellan 13.00-14.00 så gick det inte att komma in på min blogg. Fast jag har ingen aning om ni märkte det! Fick iallafall lite panik och förstod ingenting, och det var ju inte så himla bra tajmat med tävlingen och allt... Men så försökte jag komma in till domänföretagets (där jag köpte mitt domännamn från) hemsida, men kom inte in dit eller på någon annan blogg som jag vet har samma domänföretag. Så det var nog de som fixade något som tur var. :)
 
GLÖM INTE AV TÄVLINGEN HÄR! :)

Det smälter

Nikon D5000 + Nikkor 35mm f/1.8 G
 
Förut när jag kokade mina nudlar så såg jag att det var 20 grader ute! Så jag tog på mig shorts och gick ut och åt min lunch innan jag tillslut tog på mig bikini och solade. Jätte varmt och skönt var det! Eller jätte varmt är väl lite att överdriva, men om man jämför med tidigare, haha... Tog en liten fotorunda också! Finns fortfarande inte så mycket att fota här, men tre små kroksar hittade jag! Fast de får ni se en annan gång. Gick ner till sjön istället och äntligen har isen gått upp! Nästan allt är borta, vilket betyder att vi kan lägga i bryggan snart = ett steg närmare sommaren! :)
 
GLÖM INTE AV TÄVLINGEN HÄR! :)

B&W

Nikon D5000 + Nikkor 35mm f/1.8 G
 
Idag är det omprovsdag i skolan, vilket betydde att jag bara hade lektioner fram till lunch! Så jag kom hem för en timma sedan snart. Så tog lite självporträtt som ni ser, de var de enda som blev hyffsat bra, haha... Nu ska jag äta lite lunch, förmodligen blir det nudlar, mums!
 
GLÖM INTE AV TÄVLINGEN HÄR! :)

Bubbles

Nikon D5000 + Tamron 90mm f/2.8 
 
GLÖM INTE AV TÄVLINGEN HÄR! :)

Studiedag

 
Det var inte jobbigt för mig att gå upp imorse, eller jag gick faktiskt upp för en halvtimma sedan... Har nämligen studiedag idag! Hur skönt som helst! Och imon går jag bara halvadagen eftersom det är omprovsdag, så den här veckan kommer nog gå fort. Så idag ska jag bara dega framför tvn och datan hade jag tänkt, men ska nog ta en liten fotorunda också och se om jag hittar något kul! :)
 
GLÖM INTE AV FOTOTÄVLINGEN HÄR! :)

Oz The Great And Powerful

Nikon D5000 + Nikkor 35mm f/1.8 G
 
Två bilder från solnedgången igår när det var jätte fint ljus!
 
Igår var jag på bio med Mathilda och vår brors son, Alle! Såg Oz the great and powerful som verkligen var jätte bra! Rekommenderar den starkt, iallafall i 3D. Sedan åkte vi hem och gjorde tacos och kollade på sista twilight innan vi somnade! Idag har jag varit på kalas hos min bror eftersom han har fyllt år. Åt god mat och hade det jätte mysigt! Sprang runt och lekte med mina andra tre brorsbarn också, så underbara är dom! Och för er som inte hängt med riktigt så är jag faster åt fyra stycken, snart fem. :) 
 
Den här helgen har det varit Potatiscupen här i Alingsås! Typ första gången jag inte är med sedan jag började spela handboll. Tror att vi inte hade tillräckligt många spelare och att vi var sent ute eller nått. Men jag får glädjas åt att vi drog hem hela skiten förra året och att våra 98or fick silver i A-slutspel idag! :) (Såg den matchen live på datan, hur spännande som helst och de förlorade på straffar...)
 
GLÖM INTE AV TÄVLINGEN ETT INLÄGG NER! KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA DIT. :)

Fototävling - Din favoritbild

 
Nu kära läsare är det dags för min första riktiga fototävling här på bloggen! Priset är en värdecheck på 200kr att handla för hos Kamda.se och temat är "Din favoritbild", alltså kan det vara vad som helst. Så läs reglerna nedanför och var med och tävla! :)
 
Regler för att delta:
- Välj ut en bild du vill tävla med. (Det får inte vara ett kollage och du måste ha tagit bilden)
- Skriv ett inlägg på din blogg eller på någon annan social media, t.ex. Facebook eller Dayviews.
- I inlägget så ska bilden finnas med, en länk till min blogg och tävlingen, en länk till Kamda.se
och en länk till vad du skulle köpa om du vann. Om du vill så kan du också skriva en liten motivering varför just du ska vinna.
- Kommentera det här inlägget när du är klar och länka till ditt bidrag! 
 
Gilla också Kamda.se på facebook här, så är det en liten fördel. (Glöm då inte att skriva det i kommentaren eller inlägget)
 
Så som sagt, du behöver inte ha en blogg för att delta utan det går lika bra med Facebook! Temat är ju "Din favoritbild" så det kan vara vad som helst. Tävlingen avslutas 19 april klockan 23.59 och den 20-21 april väljer jag ut runt 10 bidrag som går till final där ni får rösta fram vinnaren. Lycka till! :) ♥
 
TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD!
Finalisterna kommer upp snart!

Lite småfix i designen

Tryck F5 om det inte syns!
 
Suttit och småpysslat lite med designen nu mitt i natten, haha. Inte så värsta stor skillnad. Ny bakgrund och lite småfix i headern och menyn. Känns som om den blev lite mer levande nu... Hope you like it anyway! Nu ska jag krypa ner i sängen och sova. :)

◊♦◊♦◊♦◊♦◊♦◊♦◊♦◊♦◊♦◊♦◊♦◊

Canon 1000D + Canon f/1.4
 
En bild jag tog på Miina nu i veckan när vi hade en fotouppgift! :)

Hollister Surfing Festival

 
Min vän Signe har varit i USA i två veckor, så då passade jag på att be henne köpa en Hollister t-shirt till mig! Älskar verkligen urringningen och färgen. Sitter perfa! Tack bästa du! ♥
 
Imorse när jag kollade ute så låg det snö på marken... Jääätte kul verkligen. Så fick cykla i en blandning av regn, snö och hagel vilket inte var så himla mysigt. Tog skinnjackan ändå, och som tur var så var det inte allt för kallt! Men nu är snön borta som tur är. Började skolan med matteprovet vilket gick rätt så bra tror jag, hade en låång håltimma eftersom jag inte hade svenska (vi har nationella tal och jag har redan haft mitt, fick ett A! Wohooo) och sist samhäll. Var rätt så glömsk av mig på vägen hem också. Glömde mina hörlurar i skolan, antingen på golvet, ovanför skåpet eller i skåpet. Så det var inte så kul att sitta på tåget utan musik. Och när jag gick av tåget så kom jag på att mitt paraply ligger kvar vid sätet, haha... Som tur var så är det sönder, så det gjorde inte så mycket...

Crossfit Open 13:5 III

 
Nikon D5000 + Nikkor 35mm f/1.8 G
 
Eftersom jag är i skolan nu och inte har mitt minneskort, så får ni tre bilder till från crossfiten. Började 8.45 idag istället för 10.30 eftersom vi skulle på en föreläsning... Väldigt segt med tanke på att jag var tvungen att gå upp 2 timmar tidigare än vanligt. Men nu ska jag snart ha samhäll och sedan idrott innan jag åker till Alingsås! Ska nämligen på en sådan där kurs så man får börja övningsköra! Kanske inte så jätte bra tajming eftersom jag har ett matteprov imon som jag behöver plugga till, men det får jag göra på tåget istället. :)

Vattendroppar

Nikon D5000 + Tamron 90mm f/2.8 + Speedlite YN-560 II
 
Idag har jag varit hemma från skolan eftersom jag inte mådde så bra. Så har tagit det lugnt och pluggat matte i några timmar. Fotade lite vattendroppar som jag inte har gjort på huuur länge som helst! Kände att jag skulle passa på medans jag hade Tamron-objektivet. Dock så är det en aning svårt så de här två bilderna +  kanske två till var de enda som blev bra. Men jag gillar dem. :)
 
Och nu ska jag berätta en sak för er! I helgen så kommer det upp en fototävling här på bloggen med ett riktigt pris och allt! Så häng kvar och vänta... Förmodligen kommer den upp på lördag... :)

kamda.se

 
Jag fick en fråga för ett tag sedan om min close up-filter som jag har! Jag har två stycken, ett 4+ och ett 10+ och båda är köpta hos kamda.se! Det är en jätte bra sida med massa olika tillbehör till kameran och det är där jag har köpt i princip det mesta av min kamerautrustning. Typ som mina reflexskärmar, mitt ministativ och mina filter. De har framförallt ett väldigt stort sortiment av kamerafilter och kamerastativ! Om ni har hängt med lite så har jag ju inget stativ längre, så jag borde köpa ett nytt... Och då kommer jag köpa det från kamda.se hade jag tänkt! :) Färgfilter verkar också riktigt kul att leka med!
 
Men om vi återgår till close up-filtrerna så tycker jag att det passar utmärkt till de som inte har råd att köpa macro-objektiv (typ jag). Man kommer mycket närmre och man kan få bra bilder. Om man köper ett med 4+ så betyder det att man kommer 4 gånger närmre och om man köper ett 10+ så kommer man 10 gånger närmre. Man kan också kombinera det två (eller fler) så kommer man 14 gånger närmre. Dock så kan det vara lite svårt att få bra fokus eftersom det är svårt att hålla kameran helt still, så då är det bra att ha ett kamerastativ och ir-fjärr/fjärrutlösare. Men det funkar självklart utan också! :) Ett stort + är att de bara kostar runt 100-lappen!

Vårkänslor

Canon 1000D + Canon 50mm f/1.4
 
Fick en uppgift idag på median där vi skulle fotografera vår typ. Min grupp fick vårkänslor, andra fick typ vårlukter mm. Så vi åkte till Trädgårn för att fota lite! Dock så var det väldigt svårt eftersom vi ville ha sol men det var massa moln ivägen... Jag tog de här två bilderna bland annat också! Fick passa på lite eftersom det inte har dykt upp några blommor här hemma. Men några bra bilder fick vi nog, men de kan ni få se en annan gång. :) Annars så ääälskar jag verkligen den stor bländaren på objektivet jag använde...
 
Nu har jag precis slutat plugga matte = är helt död. Usch vad jag hatar det. Värsta är att jag har valt att läsa matte 2 i tvåan... Vi får väl se om jag klarar det! ;)

Nytt skal

Nikon D5000 + Tamron 90mm f/2.8
 
Det här skalet låg i brevlådan idag från idiwa.seValde tillslut ett enkelt skal så det passar till allt, haha. Bilderna är även tagna med objektivet Tamron 90mm f/2.8! Dock så är det inte mitt utan skolans... Eftersom vi bara har Canon på skolan och jag tror det här är det enda Nikonobjektivet, så brukar det alltid var utlånat när jag har kollat. Men idag var den inne så jag snodde med den hem! Fast autofokusen funkar inte (tror det är för att jag inte har en autofokusmotor i kamerahuset) så jag får köra på manuellt istället. Men det gör inte så mycket. :)
 
Nu ska jag sätta mig och plugga matte! Var nära på att glömma boken i skolan, eller jag glömde den faktiskt och fick gå tillbaka... Menmen, nu ska jag se till att få bra betyg!

Crossfit Open 13:5 II

Nikon D5000 + Nikkor 35mm f/1.8 G
 
Har som sagt en hel del crossfitbilder nu, men ska ta det lite lugnt med dem så det inte blir allt för tjatigt, haha. Men på de här bilderna är det min bror som ni ser. Lite synd att jag inte fick bättre bilder bara... Han körde direkt i början då jag inte hade kommit in i fotandet och kommit på alla ställen man kunde få bra bilder ifrån... ;)

Pink

 
Så här har jag gått klädd idag och jag fick äntligen tillbaka min dator! Har ju haft lånedator under lovet och vet inte riktigt hur jag klarat mig... Fast min lånedator var ju exakt likadan, men det är ändå inte samma sak. Har typ hela mitt liv på den här datorn... Men nu är den tillbaka med en helt ny skärm! Hade ett glapp i skärmen innan, men nu är det borta. :)
 
Idag hade jag första nationella provet! Hade mitt tal i svenska idag som jag berättat tidigare. Det gick iallafall bra och det är så hääär skönt att det är över. Dock så var det här bara första nationella av 9... Men idag är jag helt ledig från plugg eftersom jag glömde matteboken i skolan, haha. Men jag klagar inte. Det får bara inte bli en vana... ;)

Crossfit Open 13:5

Nikon D5000 + Nikkor 35mm f/1.8 G
 
Lite bilder från idag när jag fotade lite crossfit! Om ni kommer ihåg så gjorde jag det förra året också. Varje år så är det kval till EM, och då är det fem helger i rad som man kvalar. Förra året var jag på nästan alla, men i år har jag bara varit och kollat på två! Iallafall så är det min brors företag om någon missat det. :) Riktigt tuff sport kan man säga att det är...

idiwa.se

 
Har suttit och kollat runt lite på idiwa.se ett tag efter ett nytt mobilskal! Diggar de ni ser här ovanför rätt så mycket, + hundra till, haha! Kan inte riktigt bestämma mig... De har ett stort sortiment av mobilväskor också. Har hört att det ska vara snyggt till våren, så jag kanske ska klicka hem en sådan också... Haha, lite beslutångest! Kan inte köpa allt eftersom jag knappt har några pengar. De har också fodral till Galaxy Tab som ni kan hitta här! :)
 

 
Har fotat lite crossfit idag. Så nu ska jag sätta mig och redigera! Har inte kollat igenom bilderna än, men jag hoppas att några blev bra.
Så kika in hit om en stund igen! :)

Eye up close

Nikon D5000 + Nikkor 35mm f/1.8 G + Speedlite YN560-II + Close up 4 + 10
 
Det är en aning svårt att få bra fokus när man tar ögonbilder på sig själv... Fast det är rätt så kul att man ser kameran och min hand i ögat. ;)

Kakor

 
Idag har jag varit i farten och bakat de godast kakorna som finns! Dock så gick det inte lika bra som det brukar gå... Elvispen gick sönder och började ryka, och jag råkade ha kakorna inne i ugnen i 10 minuter istället för 8... Så de blev lite krispigare, haha! ;)
 

Lite från mitt rum

 
Dagen idag har gått åt till att sola, städa och plugga. Städade mitt rum och garderoben som var som ett bombnedslag, hehe. Och bilderna ni ser är lite detaljer från mitt rum! Har fått frågor om att lägga upp bilder på mitt rum, men eftersom det är långt ifrån så som jag vill ha det, så får det vänta. Har inte heller någon tanke om hur det ska se ut... Men i sommar ska jag se till att fixa allt! :)
 
Nu är jag HELT färdig med mitt tal, så nu ska det bara pluggas in i huvudet! Var även ute förut och gick på en promenad med Mathilda. Fast vi kom inte så långt eftersom det var svinkallt, haha. Mycket bättre att sitta i vår lilla hörna där det är sol! :)

Sommaren närmar sig

Konstig pizza / På väg till Alingsås / Ny B&J hos Miranda / Timmar ute i solen med missen

Lite mobilbilder från igår och idag! Sov hos Miranda inatt och åt Ben and Jerry's. Den nya smaken Clever Cookies var riktigt god faktiskt, blev dock lite besviken eftersom det inte var så mycket kakbitar som jag trodde, haha. Idag kom jag hem lite efter 11 ungefär och har solat hela dagen. Det var tillräckligt varmt att vara i shorts och linne, fast bara där det var sol och inte blåste, annars var det kallt. ;)
 
Nu ska jag hitta på något, men jag vet inte vad... Vill inte sitta till och jag orkar inte med något plugg. Så vi får se vad jag hittar på! Ska försöka hålla koll på solnedgången i alla fall och om jag har tur så får jag några bilder. :)

När syrran fotograferar

 
Nikon D5000 + Nikkor 35mm f/1.8 G
 
Såg att det var fint motljus när solen gick ner, så jag ville ta lite självporträtt! Bara det att jag fortfarande inte har skaffat mig ett nytt stativ. Mitt gick ju sönder i julas och jag förstår inte riktigt hur jag har klarat mig, haha! Men brukar oftast få dra ut Mathilda. Passar så på att lära henne lite... ;) Men hon tog iallafall bilderna på mig som ni ser! Tycker dock mest om bilden när jag kollar bort, haha, har inte haft någon "fastnapåbild"-period på ett tag...

2/4-13

Nikon D5000 + Nikkor 70-200 f/4.5 G VR
 
Två bilder från solnedgången igår!

Varmt pluggställe

 
Så här ser mitt pluggställe ut, iallafall nu när det är så varmt! Satt där ute förut och skrev lite på mitt tal med solen  i ansiktet. Riktigt svårt är det bara eftersom jag inte vet vad och hur jag ska skriva...Men att sitta ute i solen gör allt mycket bättre och roligar iallafall! Har varit inne i Alingsås idag igen, inte för att shoppa utan för att fika med några vänner. Mysigtmysigt! Nu sitter jag hemma och kollar på Hollywood heights. Ska ut och gotta mig lite mer i solen sedan när det är slut, hoppas bara på att den inte försvunnit då. :) 

Nytt till garderoben

 
Efter att ha suttit ute i solen i en evighet så stack jag och Mathilda in till Alingsås! Vi kände att vi behövde göra något istället för att bara sitta och göra inget, så vi skyndade oss iväg lite. Var inte där särskilt länge, bara 1,5 timma eller något. Men jag fick med mig ett par shorts, sminkborste och en ögonbrynspenna som ni ser på bilderna! Köpte också ett par gröna mjukisshorts, men de får ni se en annan gång! Riktigt härlig färg var det iallafall. :)
 
Nu ska jag äta lite middag innan jag bunkrar ner mig framför pll igen! :) Mycket tjat om det nu, haha, men jag har blivit beroende...

Springtur

 
Jag har precis kommit in efter en liten springtur! Spurtade på rätt så rejält och sprang 5km på 20 minuter ungefär, så jag var rätt så slut när jag kom innanför dörren igen... Måste hålla igång nu när vi har uppehåll fran handbollen innan försäsongen. Bara det att det är sååå tråkigt att träna ensam... Menmen, vill inte komma tillbaka utan någo kondition alls så det är bara att köra på!
 
Nu ska jag sätta mig ute i solen och gotta mig samtidigt som jag skriver på mitt tal i svenskan. Har svenska nationella efter lovet och vi ska hålla tal... Har inte riktigt kommit på vad jag ska prata om, men temat är framtid så det ska nog gå bra tillslut! :)

En dag på sjön

 
Har precis kommit hem efter en dag på sjön! Åkte ut förut med familjen och grannarna. Jätte mysigt var det och vädret är ju underbart! Har fått massa fräknar nu pga solen, haha... Dock så var det lite läskigt eftersom det finns en massa råkar runt omkring och sprickor. Lite hål också, haha. Men ingen gick igenom som tur var! Vi stannade också på en ö, Bockholmen, och grillade korv. :)
 
Igår kväll så stack jag till Miranda lite efter 21.00 eller något. Kollade på pll och snackades massa innan vi somnade. Supermysigt! Och nu ska jag sätta på ännu ett avsnitt... Hehe...